Les Issambres – onbekend, maar niet onbemind

De Franse Middellandse Zeekust, ook wel bekend als de Côte d’Azur of de Franse Rivièra, staat bekend als de speeltuin van de superrijken. Vooral in de zomer is het een komen en gaan van glimmende, onbetaalbare jachten en dure auto’s die voor veel mensen tot de verbeelding spreken – en vaak zijn de prijzen daar ook naar.

Voor een fantastische, zonovergoten en betaalbare vakantie aan de Côte d’Azur hoef je echter geen Russische oligarch of beroemde Hollywoodster te zijn. Terwijl Saint-Tropez ieder jaar in de schijnwerpers staat, zijn er een aantal net zulke mooie dorpen en kleine steden aan de Côte d’Azur die meestal over het hoofd gezien worden door de jetset en hun entourage. Een van die plaatsen is Les Issambres.

In Les Issambres vind je alles wat je ook in Saint-Tropez kunt vinden – uitgestrekte boulevards, schitterend uitzicht over de Middellandse Zee, zonnige stranden en natuurlijk la belle vie – maar merk je weinig van de files, de haast en de pretenties. En mocht je daar dan toch naartoe willen, dan stap je op de veerpont en meer je na een klein half uur varen af naast de superjachten van Saint-Tropez.

Nooit een saai moment

In Less Issambres en de nabije omgeving is van alles te doen. Of je nu houdt van ontspannen op een terras met een goed glas wijn (de Provence, het gebied waar de Côte d’Azur onderdeel van uit maakt, staat bekend om zijn uitstekende crus) of liever sportief gaat watersporten, je hoeft je nooit te vervelen. In de marina is het daarnaast iedere dag ook mogelijk om een boottocht langs de Rivièra te boeken met tussenstops in onder meer Sainte-Maxime en Saint-Tropez.

Hoewel de Côte d’Azur bekend staat om zon, zee en strand, is er ook landinwaarts genoeg te doen. Zo zijn de lavendelroutes gedurende de zomer absoluut de moeite waard. Eind juni, half juli, half augustus en eind augustus worden daarnaast grote lavendelfestivals georganiseerd (de exacte datum hangt samen met de datum van de oogst) waar lokale producenten hun waren laten zien en je voor een goede prijs unieke, heerlijk geurende souvenirs kan kopen.

Ben je op vakantie in Les Issambres, dan moet je eigenlijk ook een dag vrij maken om Arles, op ongeveer twee uur rijden, te bezoeken. In deze historische stad heeft Vincent van Gogh enige tijd gewoond en enkele van zijn meest beroemde schilderijen vervaardigd en het was hier dat hij zijn beruchte psychose had. Ook het Romeinse amfitheater en aquaduct in Arles zijn zeer indrukwekkend.

Hoewel veel mensen denken dat de Franse Rivièra voor gewone stervelingen tegenwoordig onbetaalbaar en onbereikbaar is, hoeft dit dus helemaal niet het geval te zijn. Les Issambres mag dan wel niet zo bekend als Saint-Tropez zijn, maar is absoluut een fantastische vakantiebestemming voor jong en oud. Laat je verrassen door de gastvrije Provence en boek nu je vakantie naar de Côte d’Azur!