Bestemming: Zonovergoten Sainte-Maxime

Aan de Zuid-Franse kust, de Côte d’Azur, zo ongeveer halverwege tussen Nice en Marseille, ligt het pittoreske stadje Sainte-Maxime. De Franse Rivièra staat bekend als een van de duurste en meest luxueuze plekken ter wereld, maar voor een vakantie in Sainte-Maxime hoeft helemaal niet zo diep in de buidel getast te worden. Een zonovergoten vakantie aan de Côte d’Azur ligt dan ook voor iedereen binnen handbereik.

Zon, zee en strand

Net als aan de rest van de Franse Middellandse Zeekust, schijnt ook in Sainte-Maxime de zon gedurende het grootste deel van het jaar. Geniet met een drankje op het terras van het uitzicht over de Middellandse Zee, ga waterskiën achter een speedboot of stap zelf achter het stuur van een jetski, of kies uit een van de acht golfbanen die Sainte-Maxime rijk is. Er is voor iedereen genoeg te doen.

Afhankelijk van uw wensen en budget kunt u voor uw vakantiewoning bijvoorbeeld kiezen voor een appartement in het centrum van Sainte-Maxime met gedeeld buitenzwembad, maar u kunt met een grotere groep ook bijvoorbeeld uw eigen luxe villa met privézwembad en adembenemend uitzicht over de haven en de Middellandse Zee huren aan de rand van de stad. Sainte-Maxime is goed bereikbaar via het vliegveld van Nice en van daaruit met het openbaar vervoer.

Rich and famou

Vanuit Sainte-Maxime is het een korte trip met de veerpont naar de boulevards van Saint-Tropez, de door Brigitte Bardot onsterfelijk gemaakte badplaats en tegenwoordig vaste vakantiebestemming van de internationale jetset – volgens het economisch bureau van de Côte d’Azur verwelkomt de Franse Rivièra iedere zomer meer dan de helft van ’s werelds superjachten.

Ook Cannes ligt op korte afstand van Sainte-Maxime. Rond de tijd van het filmfestival is de kans dan ook groot dat wereldberoemde acteurs en actrices over de boulevards en langs de stranden wandelen. Ze zijn eenvoudig te herkennen aan de hordes paparazzi en toeristen, die hysterisch proberen de beste foto of selfie te schieten. Zelfs aan de Côte d’Azur hoeft entertainment niet altijd veel geld te kosten.

Twijfelt u nog of een vakantiehuis in Sainte-Maxime wel echt het geld waard is? Denkt u er dan aan dat het Zweedse koninklijk huis al lange tijd een villa in het centrum van het stadje bezit en dat de Zweedse koninklijke familie daar graag geziene gasten zijn. En als zelfs zij iedere zomer terugkeren, dan zal u in Sainte-Maxime ook absoluut een fantastische vakantie beleven!